14 June 2012

DIY..minat atau keuntungan?? Dua2!!


Assalamualaikmu w.b.k

Hai semua..kali ni nak kongsikan dengan anda sal DIY. Bagi sesiapa yang tak taw lagi ape tu diy kata laen nya adalah Do It Yourself!! ahah simple je maksud die and kite boleh tgk sdri nmpak senangkan..tapi nak start buat bkn senang mate memandang...huh.. first time buat mmg frust giler la..fedup kot..da byk jgk kertas2 ku layangkan ke dalam tong sampah..hiyakkk..err..tp rupenyer mmg salah sendiri pon..salah teknik..hihi : ) mmg bosanla kan dok uma xbuat pape so sy cube wat bende yang shomel ni..tgk kat magazine sgt2 interesting sbb die jdkan bunga tangan utk pengantin..pcye x?? yang kecik bwh ni lah..wat byk2, lilit dengan dawai or lidi bentukkan jd sejambak bunga. Nak buat ni mestila mempunyai tahap kesabaran, ketekunan dan konsistensi yang tinggi yup..start dr nak menggunting kertas2 dan menggulungkannya.tp! best taw biler tgk kuntuman2 rose ni semakin byk hasil tgn kite sendiri.. oleh itu sy dengan banggenyer nk kongsikan dengan anda..jom layannnn...



ok..ni sample keh..tp ni tenet nyer..magazine cam bwh ni heheh



ni lah hasil kerja tangan sdri..hem bleh tahan la *perasan lebih ahaha




gabungan warna2 terang..orange,merah n kuning




Ni lah collection nyerr...haaa drpd kertas2 warne yg tdk terpakai dn terlebih2 tuh bley hasilkan
bunga2 ini..tp sy rase nk wat bende len dengan bunga2 ni..jeng..jeng..jeng..


.................................................................................................................................................................

Next!! ada lagi..hihi kali ni bukan roses tp mcm bunga carnation..Salah satu dr DIY..berbeza dengan sebelum ni gunakan kertas A4 biasa tapi yang ini kite gunakan crepe paper..ada byk variety colours..n tekstur kertasnya pun lebih nipis dan lembut. Yang ni pun cara penghasilannya agak simple n senangla..
Saiznya pon lebih besar dan boleh jadi lagi besar dr yang ni..tp yang besar nmpak agak messy. Medium size ni nmpak lagi cantek uollss... *nak jugakk kau.  BTW it is an advantage bg sesiapa yang mencuba untuk buat creative things mcm ni..sebab kite boleh hasilkan sdri dan maybe utk specialty bg event kite sdri n rase banggge!! hahaha sbb buat orang ske..kalau dah suke anda boleh cube. Kalau tak cube pon tak pe.Anda boleh dapatkan daripada kami.. : )



 





 Buat masa permulaan ini kami boleh menerima tempahan. 
harga 1 kuntum bunga = RM 2.50

Anda suke bunga yang cantik dan comel2 macam  atas tuh???ingin menjadikan majlis perkahwinan,pertunangan anda nampak meriah dan indah??

Kalau minat boleh pm like page kami disini --->>> facebook kami atau 
hubungi nombor yang tertera di atas..


No comments:

Post a Comment